Acid metatartric 1 kg
Acidul metatartric asigura o stabilizare a vinului impotriva precipitarii sarurilor tartrice.
Se administreaza in vin, inainte de filtrarea finala (dupa stabilizarea proteica), deoarece nu afecteaza limpiditatea acestuia; se recomanda a nu se administra in cursul filtrarii vinului.
Doza: 3-10 g/100 litri vin.
Se introduce cantitatea de acid metatartric stabilita in apa rece. Produsul trebuie solubilizat intr-un volum de apa rece de 10 ori mai mare decat propriul volum al cantitatii de acid metatartric stabilit pentru tratament.
O eventuala opalescenta poate fi usor remediata printr-o filtrare efectuata după 12 – 24 ore de la finalizarea tratamentului. Aceasta opalescenta poate fi cauzata de prezenta excesiva a proteinelor in vin. In situatiile in care se semnaleaza dificultati la filtrare, se recomanda administrarea acidului metatartric imediat inainte de imbuteliere.