Albumina Ovogel 500gr
Albumina de ou este folosita la limpezirea stabilizanta a vinurilor rosii fine si mai ales a vinurilor invechite si maturate in baricuri de stejar.
Contributii oenologice:
- accentuarea finetei si armoniei gustative a vinurilor rosii.
- imbunatatirea profilului gustativ al vinurilor albe maturate în baricuri de stejar.
- accentuarea supletii gustative a vinurilor albe seci provenite din recolte supuse macerarii prefermentative de lunga durata.
Doza:
10- 25 g/100 litri vin la tratamentul vinurilor roşii:
5 – 10 g/100 litri vin la tratamentul vinurilor albe fermentate sau maturate in baricuri.
Albumina trebuie dizolvata intr-un volum de apa rece mai mare de 10 ori decat volumul cantitatii utilizate.
In cursul solubilizarii se va evita agitarea prea energica in vederea evitarii formarii spumei; exista riscul compromiterii produsului. Suspensia omogena rezultata trebuie apoi adaugata în suvita subtire în vinul destinat tratamentului.
Ambalare: 500 gr