Fermentatia malolactica a vinului
Fermentatia malolactica (FML) este un proces secundar esential in vinificatie, ce contribuie la rafinarea si stabilizarea vinului.
Fermentatia malolactica (FML) este un proces secundar esential in vinificatie, ce contribuie la rafinarea si stabilizarea vinului.
Fermentatia vinului presupune transformarea zaharurilor din must in alcool prin intermediul drojdiilor.
Cum se face vinul: un ghid simplu pentru incepatori
Principalele boli ale vitei-de-vie si tratamentul lor
Calendarul operatiunilor de altoire la vita-de-vie
Victorinox reprezinta brandul de referinta pentru uneltele de taiat si uz out-door.
Cutitul Opinel este un articol popular de zi cu zi, a carui estetica si functionalitate au castigat de-a lungul timpului generatii de utilizatori, ramanand neschimbat timp de peste un secol, cu un design care este unul dintre cele mai de succes din toate timpurile.
Bag in box sau BIB, cum este adesea prescurtat, reprezinta un tip de
recipient folosit pentru depozitarea sau transportarea lichidelor.
Acesta consta intr-o punga rezistenta fabricata din film metalizat sau
plastic, introdusa intr-o cutie de carton. Procesul de utilizare a
recipientelor de tip bag-in box consta in umplerea cu lichid a pungii
(cu vin, suc sau alte lichide) si sigilarea ei cu robinetul special,
dupa care este introdusa in cutia de carton.
In functie de tipul pungii si robinetului, pungile bag-in-box pot fi umplute cu lichide reci sau chiar fierbinti.
Ceruirea sticlelor de vin – o nota de eleganta
Imbutelierea corecta a vinului se face atunci cand acesta a atins proprietatile organoleptice corespunzatoare.